I och med att det varit lite dåligt med både seriösa inlägg och med husmoderlighet så tänkte jag åtmindstone stilla det ena behovet hos er ikväll!
Jag hade plockat tio liter svartavinbär under veckan, mormor var inringd och saftmajan var hämtad från farmor, det var hög tid att skrida till verket. Till vår hjälp hade mormor tagit med sig sin konserveringshandbok anno 1951. Den är sannerligen en outtömlig källa till kunskap i allt vad konservering heter, den hade till och med ett rykande färskt, nyskrivet kapitel om den ny och moderna konserverings metoden frysning, man liksom lagrar maten väldigt kallt och den får en hel enastående hållbarhet. Nu skulle vi ju inte frysa nånting, vi skulle safta. Och saft blev det. Över åtta liter välsmakande hemmagjord svartvinbärssaft. För alla er som nu spänt sitter och väntar på receptet så att ni så snart som möjligt kan plocka fram era saftmajor och safta för glatta livet, måste jag tyvärr göra er besvikna, för det finns inget recept. Som det mesta i den sanna husmoderns värld så gäller det att lära sig av tidigare generationers erfarenheter och framför allt lita på sin egna sinnen, smaka smaka smaka!
torsdag, augusti 16, 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar